ГЛИГОР ЦВЕТАНОВ

Без соодветни кадри, беспредметно е да зборуваме за раст, развој и зголемување на извозот ГЛИГОР ЦВЕТАНОВ претседател на Kлуб на извозници при Стопанската комора на Македонија и извршен директор на Макпрогрес   Извозот е многу важен, а суштински за мала држава како нашата. Зголемувањето на извозот носи поголема вработеност, повисоки плати, подобар животен стандард и поголеми девизни резерви. За да го зголемиме извозот како држава, потребна е многу работа. Првенствено, работата е на компаниите, но голем…

повеќе